Zo stel je in no-time kick-ass video-advertenties op

Word gezien waar iedereen kijkt!   

Video leent zich perfect om je te onderscheiden op social media. Video-advertising mag dan ook niet ontbreken in je huidige mediastrategie en -marketing. Met videoadvertenties kun je de bekendheid van je merk vergroten. Let wel, elke formaat heeft zijn eigen formaat en eigen vorm van communiceren. Stippel duidelijk het plan uit en maak genoeg advertenties en afgeleiden. Zorg voor duidelijke call-to-actions en een goede online opvolging met dedicated landingspagina’s.

Het Video-ABCD

Het succes van je video advertentie hangt grotendeels af van je creatieve insteekt.
Google raadt aan je - bij het opzetten van succesvolle videocontent online - te focussen op 4 aandachtspunten:

  • Attention 
  • Brand 
  • Connect
  • Direct

Attention

Grijp de aandacht en hou die vast. De gemiddelde aandachtspanne van de surfer is 8 seconden. In amper 3 seconden beslist iemand om jouw video wel of niet uit te kijken. Ga voor flitsende aandacht-zoekende beelden.

Brand

Laat je merk doorschijnen! Afhankelijk van je doel van de video kies je er de beste plek voor.
Ga je voor productbekendheid : benoem je merk of product bij het begin. Benoem jij je merk pas later in de video, hebben ze misschien al afgehaakt voor een andere reden en komt jouw merk of boodschap nooit tot bij je doelgroep.  Heb je een herkenbaar thema lied, tone, boodschap, tagline of logo : ga ermee van start.

Ga je voor awareness of wil je jouw merk positief in het daglicht stellen, dan is een langere kijkduur aangewezen en speel je in op emotie. Maak dan je merk subtieler naar het eind toe kenbaar.

Het is uiteraard belangrijk dat het merk op een natuurlijke wijze voorbij komt in de video. Zo is het niet storend en blijven de gebruikers vaak langer kijken.

Connect

Maak die emotionele connectie met de kijker. Pas emotie toe, doe aan storytelling. Qua emotie werken humor en verdriet. Qua beeld heb je de 3 B’s : bejaarden, baby’s en beestjes (extra punten voor baby-beestjes).

Laat je inspireren door Robert Plutchik's wheel of emotions.

Maar vergeet nooit waar jij voor staat en welke boodschap jij wilt overbrengen.  Zorg er dus ook altijd voor dat de emotie of insteek die je kiest bij jou past. En dat je diezelfde stijl, tone-of-voice en look-and-feel ook doortrekt naar je andere communicatie vormen.
Robert Plutchik's wheel of emotions toont dat je met 8 basis emoties alle kanten uitkan in elke vorm van communicatie. Ook advertising.

Direct

What’s in it for me? What’s in it for you?

Wees duidelijk. Zeg wat jij voor hen oplost en wat jij van hen verwacht opdat die oplossing bij hen terecht kan komen.  Wil je dat ze iets invullen, downloaden, verder lezen of kopen?  Voeg altijd een duidelijke call-to-action toe. 

In een goede video-advertentie is je call-to-action altijd duidelijk naar de kijker.

Vergeet niet dat 85% van surfers video zonder geluid bekijken! Zorg er dan ook voor dat jouw boodschap zonder geluid overgebracht wordt. Maar soigneer die 15 % dan wel met sfeervolle audio die mooi aansluit bij je boodschap of emotie.

Hergebruik gerust content uit je product- en bedrijfsvideo in de advertenties!  Maar zorg voor een duidelijke, kort en krachtige boodschap. Je krijgt maar 1 kans op een eerste indruk!

Glimlachende man na het zien van een leuke en duidelijke videoadvertentie

Wil je meer weten over hoe en waar video-advertenties in te zetten, boek dan vrijblijvend je intakegesprek.