Videoformats voor je brand

Dat videomarketing wonderen doet voor je corporate branding, weet je waarschijnlijk al. Maar welke soort video kies je? Hoe kies je het juiste type voor je merk en doeleinden? Daar helpt MOTCHA je bij. Elke soort video heeft een eigen doel en zet je op een specifieke manier in

Waarom MOTCHA? Krijg advies

MOTCHA soorten video

Waarom is het juiste videoformat zo belangrijk?

Het is cruciaal dat je het juiste videoformat kiest voor wat je wil bereiken. Het soort video maakt namelijk op veel vlakken verschil: 

  • realistisch of glamoureus 
  • met een werknemer of klant in de spotlight 
  • voor je website of social media 
  • voor je publiek of intern gebruik 

Bekijk ons portfolio

Motcha - Over ons - team

De verschillende soorten video

Om het juiste videotype te kiezen, moet je natuurlijk goed weten welke soorten er bestaan. Bij MOTCHA krijg je professionele hulp voor elke mogelijke soort video. We helpen je de juiste vorm te kiezen, begeleiden je bij de uitvoering en bezorgen je de perfecte video voor jouw brand

Omdat we samen de juiste keuze maken, kan je rekenen op: 

  • eerlijke video’s die bij je stijl passen 
  • authentieke connectie met je publiek 
  • de perfecte geleider voor je boodschap  

Bekijk ons portfolio

MOTCHA documentaire

Documentaire

Met een documentaire toon je je wereld zoals die is. Je gebruikt documentaires om je bedrijf binnenin weer te geven, te tonen hoe een dag in een functie verloopt of hoe mensen echt zijn. De authentieke sfeer en oprechte toon van documentaires scheppen vertrouwen en werpen een licht op de ziel van je bedrijf. 

Alles over documentaires
projectvideo

Projectvideo

Projectvideo’s tonen de vooruitgang van projecten en gunnen je publiek een blik achter de schermen. Zo toon je de complexiteit van je projecten terwijl je mensen warm maakt voor het eindresultaat. 

Alles over projectvideo's
MOTCHA Interview

Interviewvideo

Met een interview zet je een persoon of verschillende mensen persoonlijk in de spotlight. Je laat echte mensen aan het woord en toont de menselijke kant van je bedrijf. De interviewer creëert een organische omgeving die spontaniteit in de verf zet voor een diepgaand gesprek.  

Alles over interviews
Motcha podcast

Podcast

Podcasts blijven stijgen in populariteit. Ze zijn praktisch, je publiek kan er op elk moment naar luisteren en ze dragen waardevolle kennis bij voor wie ernaar op zoek is. Bovendien bouw je een trouw en terugkerend publiek op. Transcripties laten je zelfs inzetten op zoekmachineoptimalisatie.  

Alles over podcasts
MOTCHA Videocast

Videocast of vodcast

Videocasts zijn gelijkaardig aan podcasts, maar met video-ondersteuning. Met de audio geef je je publiek informatie terwijl je met video sfeer schept. Zo help je je publiek niet enkel, je inspireert hen ook en laat hen voelen waar je merk voor staat.  

Alles over videocasts
MOTCHA receptvideo

Receptvideo

Zoals de naam al zegt, toon je in een receptvideo hoe je een gerecht klaarmaakt. Alles wat je kan gebruiken in de keuken breng je zo naar de voorgrond, je demonstreert wat je kan en je maakt je kijkers warm om er zelf in te vliegen. Bovendien geef je hen zo concrete begeleiding en een filmpje waar ze telkens opnieuw naar terugkeren. 

Alles over receptvideo
sportvideo

Sportvideo

De dynamiek en spanning spatten bij een sportvideo van het scherm. Om echt vast te leggen wat atleten bereiken, je publiek de adrenaline te laten voelen, kies je voor sportvideo’s die ze niet snel vergeten. 

Alles over sportvideo
MOTCHA - talking head video

Talking head video

Met een talking head video zoom je in op een enkele persoon die in de camera spreekt. Zo concentreer je alle aandacht op de inhoud en de expert aan het woord. Je spreekt elke kijker persoonlijk aan over elk mogelijk onderwerp. 

Alles over talking head video
MOTCHA - vlog

Vloggen

In vlogs spelen audio en video dezelfde rol: verteller. Je gebruikt ze, net als blogs, om uitgebreide informatie te geven en grondige uiteenzettingen te doen. Vaak bespreek je een specifiek onderwerp waarvan je je publiek op de hoogte wil brengen.  

Alles over vlog