Video laten ondertitelen

Wist je dat 80% van video’s op social media zonder geluid bekeken worden? Soms uit sociale overweging, soms omdat het niet anders kan. Kijken met geluid is niet in elke situatie gepast. Hoe zorg je ervoor dat je boodschap toch je publiek bereikt? Met ondertiteling van je video! 

Waarom MOTCHA? Krijg advies

Waarom ondertiteling laten maken?

Ondertiteling is de geschreven versie van de gesproken tekst in video’s, films en televisie. Traditioneel gebruikten we ondertiteling om anderstalige content begrijpelijk te maken. Bovendien kom je met ondertiteling tegemoet aan de 12% doven en slechthorenden onder ons, waarbij belangrijke geluiden ook vaak behoren tot de geschreven toelichting op het scherm.  

Maar tegenwoordig vervult ondertiteling een nieuw nut in de digitale wereld. Zoals je eerder las, helpt het op social media kijkers zonder geluid je video te begrijpen, op Facebook zelfs bij 85% van je kijkers. Scrollers blijven ook 44% langer kijken naar video met ondertitels.  

Tot slot helpt ondertiteling laten maken ook de SEO van je video. Door ondertitelbestanden aan je video toe te voegen, begrijpen zoekmachines namelijk precies waarover je video gaat en spring je boven je concurrenten uit. Daarom gebruik je ondertiteling ook het best bij elke video die je maakt. 

Meer redenen om je video te laten ondertitelen lees je op onze blogpost

MOTCHA ondertitelen
MOTCHA ondertiteling

Hoe werkt het?

Door je ondertiteling te laten maken, spaar je veel tijd en moeite uit. Het is namelijk een bijzonder tijdrovende onderneming met veel facetten: 

  • Audio overzichtelijk en correct transcriberen
  • Leesbare bestanden toevoegen voor zoekmachines
  • Timing en ritme van de ondertiteling correct krijgen 

Wat kan ik in postproductie nog laten toevoegen?

Om zeker te zijn dat je video helemaal is wat je wil, stellen we je beelden helemaal op punt in postproductie. Wil je met je video professionaliteit en kwaliteit uitstralen? Kies dan ondersteuning van experts voor ondertiteling en: