Talking head video

Talking head video

Met een talking head video kan je alle kanten op. Je laat gemakkelijk klanten aan het woord met een testimonial, maar je gebruikt dit type video ook gemakkelijk voor trainingen en bedrijfsvideo’s. De mogelijkheden van een talking head video zijn eindeloos.  

Wat is een talking head video precies?

De benaming klinkt een tikkeltje vreemd, maar het dekt wel de lading. Het is een soort video waarbij mensen iets voor de camera vertellen waarbij voornamelijk hun hoofd in beeld is. Een pratend hoofd dus. 

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

De veelzijdigheid van een talking head video maakt dat je nooit een vast eindresultaat hebt. Wil je weten wat je zal krijgen? Bedenkt dan vooral wat je zelf wil bereiken met je talking head video en dan gaan we samen aan de slag. 

Portfolio

Hoe werkt het?

De kunst is om de aandacht van je kijkers tot het einde van de video vast te houden. Een interessant onderwerp, scherpe pen en goed scenario zijn al het halve werk. MOTCHA werkt af met alle mogelijke technieken en vaardigheden nodig om van jouw video een streling voor het oog te maken.  

De basis

Voor een professionele video heb je veel toebehoren nodig. Denk maar aan de belichting, het geluid, de camera’s en de setting. Daar hoef jij je niets van aan te trekken, alles staat al voor je klaar in onze studio’s. Zo kan je er onmiddellijk invliegen zonder te hoeven investeren in een dure uitrusting.  

In onze studio’s creëer je in een handomdraai de juiste sfeer en setting. Kan je niet naar ons komen? Dan komen wij naar een locatie die voor jou beter past. 

De opbouw

Tijdens het filmen en de postproductie passen we verschillende technieken toe om kijkers bij de les te houden. Een greep uit onze trukendoos:
✓ Afwisseling maakt het resultaat dynamisch en interessant. Multicam, een filmtechniek waarbij we de spreker vanuit verschillende hoeken filmen, is daar perfect voor. Een andere manier om te variëren is door beelden van de spreker af te wisselen met foto’s, animaties, videofragmenten of catchy geluidseffecten.
✓ Compositie: door de spreker niet centraal in beeld te zetten maar aan de zijkant, ontstaat er ruimte om tijdens de postproductie foto’s, tekst, productinformatie of animaties toe te voegen. 

Het resultaat

Je krijgt een talking head video die zijn doel raakt en je publiek overtuigt. Wat voor inhoud je ook koos, het formaat dat je vroeg past perfect bij elk kanaal dat je gebruikt en gaat nog lang mee. 

Welke andere video’s bestaan er?

Interview
Vlog
Podcast 

Contact

Heb je nog vragen? Boek meteen je plekje in de agenda van onze experts voor een vrijblijvende babbel.