Voice-over laten inspreken

“Heeft mijn video een voice-over nodig?” Een goede vraag, want naast de beelden is ook audio een belangrijk aspect. Ontdek waarom een commentaarstem een grote toegevoegde waarde is voor je project. 

Waarom MOTCHA? Krijg advies

Wat is een voice-over precies?

Een voice-over is de stem die je hoort tijdens een video zonder dat je de spreker ziet. Hij of zij geeft uitleg, vertelt wat je ziet en voorziet kijkers van de nodige context. Beelden maken de video, maar het is de voice-over die ervoor zorgt dat mensen echt begrijpen wat ze zien. Dat niet alleen. De uitspraak, de intonatie en de stemkleur geven de persoonlijkheid van je bedrijf betrouwbaar weer. 

MOTCHA voice-over
MOTCHA - voice-over

Hoe ziet het eindresultaat eruit?

Beeldopnames op zich volstaan vaak niet als je enigszins gecompliceerde informatie wilt overbrengen. In zo’n gevallen is een voice-over de redder die je video nodig heeft. 

Door de boodschap niet enkel visueel maar ook auditief aan te bieden, blijft die sneller en beter hangen. Dat maakt de voice-over een waardevolle toevoeging voor een brede waaier aan videoprojecten: 

  • Bedrijfsvideo’s
  • Productvideo’s
  • Documentaires
  • Receptvideo’s
  • Vlogs ... 

Besluit je achteraf om je video ook in andere talen aan te bieden? Dan boek je simpelweg een anderstalige stem bij ons. Eenvoudiger én goedkoper dan een nieuwe video maken. 

MOTCHA voice-over

Hoe werkt het?

Voice-over is een van de laatste stappen in je videoproductie en maakt dus deel uit van de postproductie. 

Algemeen gezien, doorlopen we samen volgende stappen:

  • Script schrijven
  • Beelden opnemen
  • Montage en beeldbewerking
  • Opname voice-over
  • Montage en bewerking van de voice-over op de video 

Om zeker te zijn dat je voice-over je bedrijf betrouwbaar en kwaliteitsvol weergeeft, spreekt een professionele spreker alles in. Je kiest zelf de stem die het best bij je past uit al onze beschikbare presenters. Spreek je het liefst alles zelf in? Dan krijg je van A tot Z begeleiding van onze experts. Dankzij onze eigen voice-over-booth krijgen we bovendien altijd de perfecte geluidskwaliteit. Na de opname bewerken we alles en monteren we je voice-over en video samen voor het resultaat dat het best bij je past. 

Het resultaat

Het eindresultaat, je afgewerkte video met professionele voice-over, krijg je digitaal in het formaat dat je nodig hebt. Zo weet je steeds zeker dat je je video kan inzetten voor elk kanaal waar je het nodig hebt zonder te hoeven converteren of comprimeren. 

Hoe kan ik mijn videoproductie nog optimaliseren?