Veiligheidsvideo

Veiligheidsvideo

Met een veiligheidsvideo op maat bescherm je je personeel en verminder je de kans op incidenten. Net zoals bij andere employee training video’s bespaar je tijd, geld en moeite met een goede veiligheidsvideo. 

Wat is een veiligheidsvideo?

Met een safety instruction video op maat train je medewerkers om hun werkomgeving veiliger te maken. Je maakt hen bewust van mogelijke risico’s, welke maatregelen ze moeten nemen om gevaar uit de weg te gaan en hoe ze omgaan met eventuele incidenten. 

Een goede veiligheidsvideo toont stapsgewijs welke veiligheidsprocedures je medewerkers moeten doorlopen en geeft hen de safety instructions die ze op de werkvloer nodig hebben. 

Om alle mogelijke situaties duidelijk te schetsen, kiezen we voor safety video’s vaak voor de vrijheid van animatiefilmpjes.

Bovendien onthouden we 95% van de informatie die we in een video krijgen, tegenover 10% bij een tekst. Zo garandeer je je medewerkers dat hun safety instructions via video nóg beter indringen. 

Hoe ziet een safety instruction video eruit?

Veiligheidsvideo’s zijn een van de concreetste video’s die je kan maken. Ze illustreren veiligheidsprocedures en tonen precies hoe je medewerkers horen te handelen om hun omgeving zo veilig mogelijk te maken. Volgende aspecten moeten zeker aan bod komen:
✓ de grootste risico’s die ze in hun functie kunnen tegenkomen
✓ welke preventieve maatregelen er bestaan binnen je bedrijf om die risico’s te minimaliseren
hoe te reageren wanneer er toch een incident voorvalt
stap-voor-stap-toelichting bij elke situatie die ze kunnen tegenkomen 

Portfolio

Hoe werkt het?

Om zeker te zijn dat je je medewerkers zo goed mogelijk beschermt, werken we voor je veiligheidsvideo’s bijzonder gestructureerd. 

De basis

We tekenen uit:
welke veiligheidsprocedures je zeker in beeld wil brengen
✓ wie de best geschikte trainer is om de procedures toe te lichten
✓ welke stappen elke procedure zeker moet illustreren
welke manier van communiceren we voor de safety instructions willen gebruiken: duidelijke visuals, andere talen voor anderstaligen, beginner of gevorderd...
welke reactie je medewerkers horen te geven als er toch een incident voorvalt 

De opbouw

Met alle nodige info onder de arm gaan we aan de slag: 

✓ we filmen je expert ter plaatse of animeren het hele proces, afhankelijk van wat we op voorhand besloten
✓ we laten je veiligheidsexpert nakijken of alles voldoende duidelijk wordt weergegeven
✓ waarna we alles tot een heldere en praktische veiligheidsvideo monteren

Het resultaat

Dankzij de duidelijke instructie van je trainer, een afgelijnd stappenplan en naadloze editing, krijg je een duidelijke en heldere safety instruction video. Zo bescherm je je personeel nog jaren.  

Welke andere video’s helpen mijn onderneming?

Met een veiligheidsvideo bescherm je steeds je personeel, maar ook op andere vlakken ondersteun je je onderneming gemakkelijk met video.

Beursvideo
Employer branding video
Brand video
Recruitment video
Employee training video 

Contact

Op zoek naar een up-to-date veiligheidsvideo? Wil je alles op alles zetten voor de veiligheid van je personeel? Boek een persoonlijke online koffieklets om te ontdekken wat het best werkt voor je bedrijf.

Tot snel!