Veiligheidsvideo

Met een veiligheidsvideo op maat bescherm je je personeel en verminder je de kans op incidenten. Net zoals bij andere employee training video’s bespaar je tijd, geld en moeite met een goede veiligheidsvideo. 

Waarom MOTCHA? Krijg advies

Wat is een veiligheidsvideo?

Met een safety instruction video op maat train je medewerkers om hun werkomgeving veiliger te maken. Je maakt hen bewust van mogelijke risico’s, welke maatregelen ze moeten nemen om gevaar uit de weg te gaan en hoe ze omgaan met eventuele incidenten. Een belangrijk deel van je onboardingproces.

  • Een goede veiligheidsvideo toont stapsgewijs welke veiligheidsprocedures je medewerkers moeten doorlopen en geeft hen de safety instructions die ze op de werkvloer nodig hebben.  
  • Om alle mogelijke situaties duidelijk te schetsen, kiezen we voor safety video’s vaak voor de vrijheid van animatiefilmpjes. 
  • Bovendien onthouden we 95% van de informatie die we in een video krijgen, tegenover 10% bij een tekst. Zo garandeer je dat je medewerkers hun safety instructions via video nóg beter toepassen.  
veiligheidsvideo SmetProductions
MOTCHA Veiligheidsvideo

Hoe ziet een veiligheidsvideo eruit?

Veiligheidsvideo’s zijn een van de concreetste video’s die je kan maken. Ze illustreren veiligheidsprocedures en tonen precies hoe je medewerkers horen te handelen om hun omgeving zo veilig mogelijk te maken. Volgende aspecten moeten zeker aan bod komen:[Einde van tekstterugloop] 

  • de grootste risico’s die ze in hun functie kunnen tegenkomen 
  • welke preventieve maatregelen er bestaan binnen je bedrijf om die risico’s te minimaliseren 
  • hoe te reageren wanneer er toch een incident voorvalt 
  • stap-voor-stap-toelichting bij elke situatie die ze kunnen tegenkomen  

Welke andere video’s helpen mijn onderneming?

Met een veiligheidsvideo bescherm je steeds je personeel, maar ook op andere vlakken ondersteun je je onderneming gemakkelijk met video.