Strategisch video’s maken

Videomarketing is razend populair, maar er komt meer bij kijken dan simpelweg een filmpje maken. Ontdek hoe je videomarketing slim aanpakt met een doordachte strategie. 

Waarom MOTCHA? Krijg advies

Waarom videomarketing?

De laatste jaren steeg videomarketing enorm in populariteit. Dat komt doordat video een krachtig middel is om de aandacht van de kijker te grijpen en vast te houden. Je behaalt er onder andere meer conversies mee en een hogere ranking op Google.  

Videomarketing werkt! Bekijk ons filmpje en ontdek 8 redenen waarom video een grensverleggend medium is voor je merk. 

MOTCHA - Videomarketingstrategie

Verhoog betrokkenheid en behaal conversies

Een boeiende video leidt tot groter engagement en betrokkenheid. Dat komt doordat mensen vooral visuele indicaties gebruiken om hun omgeving te begrijpen. En als afbeeldingen al een sterk impact hebben op het menselijk brein, bieden bewegende beelden eens zoveel overtuigingskracht, waardoor je met video verbluffend veel converteert.  

Scoor op Google

Zoekmachines worden steeds intelligenter en Google weet intussen zeer goed waar bezoekers naar zoeken. Video’s zijn een geliefd contentformaat en daardoor doen ze ongetwijfeld je ranking in de zoekresultaten stijgen. Dat is belangrijk want hoe hoger je ranking, hoe groter je bereik en je kans om de belangstelling van je doelpubliek op te wekken.  

Maak een persoonlijke en authentieke indruk

Mensen krijgen veel liever te maken met andere mensen dan met een bedrijf dat zich onpersoonlijk opstelt. Een video leent zich er perfect toe om het gezicht van je merk tentoon te stellen en je publiek aan te spreken. Laat bijvoorbeeld je werknemers aan het woord of licht een tipje van de sluier over het dagelijkse reilen en zeilen van je bedrijf.  

Bekijk ons portfolio

Waarom is een strategische benadering zo belangrijk?

Om een succesvolle start te maken in videomarketing, komt er net iets meer bij kijken dan simpelweg de opname van een filmpje. Produceer hoogwaardige kwaliteit met professionele apparatuur en bedenk een slimme strategie om gericht inspanningen te leveren voor maximum impact

MOTCHA Videomarketingstrategie

Het belang van een professionele indruk

Hoewel je publiek erg veel belang hecht aan authenticiteit, is het nog steeds cruciaal om ervoor te zorgen dat je kwalitatieve videocontent creëert waarmee je bedrijf professioneel en vertrouwenswaardig overkomt. Je investeert daarom het best in de juiste studio, filmmateriaal en een cameraploeg. 

MOTCHA Videomarketingstrategie

Een doordachte strategie

Naast een professioneel uitziend filmpje, verzekeren ook de inhoud en de kanalen het succes van je video’s. Elk kanaal heeft namelijk specifieke eigenschappen en richt zich op een specifiek publiek. Bovendien is het noodzakelijk om de toon en de stijl van je video aan te passen aan je merk, je doel en je doelgroep.  

Andere nuttige diensten in videomarketing

Video is hét aangewezen formaat om een aangrijpend verhaal te brengen en zo je kijker te overtuigen van je merk. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lees zeker ook onze artikels over social media video’s of video advertenties.