Podcast laten maken

Eindeloos kwalitatief podcasten

Podcastluisteraars luisteren bijna elke aflevering van begin tot eind en op elke mogelijk plek, of dat nu thuis is of in de wagen. Een toegewijd publiek, dus! Nochtans kunnen heel wat podcasts wel wat optimalisatie gebruiken. Positief opvallen doe je dus door kwaliteit te leveren. 

Waarom MOTCHA? Krijg advies

Wat is een podcast precies?

Een podcast is vergelijkbaar met een traditioneel radioprogramma dat je verdeelt via het internet. Dat kan op je website, maar ook via streaming-platformen zoals Spotify. Bovendien kiest je publiek zelf waar en wanneer ze je programma beluisteren. 

Het is een gouden tijd voor podcasters, nog nooit eerder waren podcasts zo populair. Maar dat brengt ook enkele valkuilen met zich mee. Het was namelijk ook nog nooit zo gemakkelijk om zelf een podcast te maken, maar daardoor boet de cast soms in aan kwaliteit

Wil je je publiek overtuigen? Dan kies je resoluut voor high-end professionele podcasting

Tip: Waarom ga je niet meteen een stapje verder? Sla twee vliegen in één klap en combineer een podcast met de voordelen van video in een vodcast of videocast.   

MOTCHA Podcast
MOTCHA podcast

Waar maakt een professionele productie het verschil?

Echo, achtergrondgeluid, ruis, pop-geluiden… Ze storen allemaal de ervaring van je luisteraars, zeker als die met een koptelefoon luisteren. Omdat je luisteraars wil informeren en niet irriteren, kies je er beter voor om je podcast een niveau hoger te tillen. 

Om zeker te zijn dat je alle nodige materiaal hebt en een ruimte met goede akoestiek zonder achtergrondlawaai, kies je beter een opnamestudio om verschillende afleveringen tegelijk op te nemen. 

Bovendien kan je kiezen tussen verschillende types studio om zeker te zijn dat je de beste keuze voor je merk maakt: 

 

MOTCHA podcast

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

Op het einde van de rit heb je een volledig afgewerkte podcast van hoge kwaliteit. Je publiek luistert via gespecialiseerde kanalen of muziekplatforms, maar kan de podcast die je liet maken ook downloaden, op je website beluisteren of via sociale media horen. Wat je favoriete kanalen ook zijn, een podcast laten maken, past erbij.  

Welke andere marketing tools heeft mijn onderneming nodig?

Op zoek naar een andere manier om positief op te vallen? Dit zijn een aantal populaire opties: