Podcast laten maken

Podcast laten maken

Audio is een krachtig onderdeel van video. Zo krachtig dat je het zelfs volledig op zichzelf kan inzetten en dat is precies wat een podcast zo bijzonder maakt.  

Podcastluisteraars luisteren bijna elke aflevering van begin tot eind en op elke mogelijk plek, of dat nu thuis is of in de wagen. Een toegewijd publiek, dus! Nochtans kunnen 90% van de podcasts wel wat optimalisatie gebruiken. Positief opvallen doe je dus door kwaliteit te leveren. 

Wat is een podcast precies?

De aandacht van je publiek vasthouden is niet eenvoudig. Met een podcast of audio-opname is dat een stuk eenvoudiger. Je kan luisteren waar en wanneer je wil. In de auto, het openbaar vervoer, tijdens het strijken, klussen, koken, sporten… Geen wonder dat luisteraars zo lang blijven plakken. Dat betekent ook dat je meer informatie kwijt kan in een podcast dan in, pakweg, een blog. 

Tip: Waarom ga je niet meteen een stapje verder? Sla twee vliegen in één klap en combineer deze voordelen met de voordelen van video. Een video podcast dus!  

Hoe werkt het?

Echo, achtergrondgeluid, ruis, pop-geluiden… Dat kan beter! Zeker voor luisteraars die met een koptelefoon luisteren, zij horen elk detail van je opname. Omdat je luisteraars wil informeren en niet irriteren, kies je er beter voor je podcast professioneel te laten maken. 

Om zeker te zijn dat je alle nodige materiaal hebt en een ruimte met goede akoestiek zonder achtergrondlawaai, kies je beter een opnamestudio kiezen om verschillende afleveringen tegelijk op te nemen.  

Bovendien kan je kiezen tussen verschillende types studio om zeker te zijn dat je de beste keuze voor je merk maakt:
✓ Audiobooth (plaats voor 1 persoon)
✓ Studio
✓ Loft 

Maak je tijdens de opnames geen zorgen over foutjes of niesbuien. Die knippen wij er vakkundig uit tijdens het bewerken. Dus ontspan en wees jezelf.   

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

Op het einde van de rit heb je een volledig afgewerkte podcast van hoge kwaliteit. Je publiek luistert via gespecialiseerde kanalen of muziekplatforms, maar kan de podcast die je liet maken ook downloaden, op je website beluisteren of via sociale media horen. Wat je favoriete kanalen ook zijn, een podcast laten maken, past erbij. 

Welke andere marketing tools heeft mijn onderneming nodig?

Op zoek naar een andere manier om positief op te vallen? Dit zijn een aantal populaire opties:
Vlog
Interviewvideo
Talking head 

Contact

Heb jij een hoop te vertellen en wil je graag een podcast laten maken? Laat dan snel van je horen. Wij kunnen niet wachten om naar je te luisteren.