Multicamera-video

Pak je alles altijd grondig aan met oog voor detail en ben je op zoek naar een geavanceerde filmtechniek om dynamische video’s te maken? Wil je eindeloze mogelijkheden en sterke flexibiliteit? Dan is multicamera-video de techniek die je zoekt.  

Waarom MOTCHA? Boek een afspraak

Motcha multicam video

Wat is multicamera-video precies?

Multicam-video is een filmtechniek waarbij meerdere camera’s (multiple camera’s) vanuit verschillende hoeken tegelijkertijd filmen. Zo krijg je na het filmen veel meer mogelijkheden om uit te kiezen en heb je dus meer flexibiliteit in hoe je je visie tot leven wil wekken.

Die enorme flexibiliteit komt ook terug in de verschillende soorten camera die je bij multicam inschakelt. Kranen, drones en veel meer blazen je visie leven in voor een indrukwekkende video.

Een ander belangrijk voordeel van een multicam-video is de tijdswinst. Door vanuit meerdere hoeken tegelijkertijd te filmen, hoef je acties niet telkens te herhalen en dankzij de synchrone beelden verloopt de montage vlotter. Je kan zelfs live-beelden monteren. Dat maakt multicamera-video bijvoorbeeld perfect voor live-events zoals sportwedstrijden en het Suzuki-event in de video links.

Bekijk onze portfolio

Heb ik multicam-video nodig?

Zoals je eerder al las, vereist multicam een enorme productie. Je doet het best beroep op bewezen experts om zo'n productie foutloos te laten verlopen. Bovendien is heb je niet altijd zo'n gigantische set-up nodig. 

MOTCHA sportvideo

Multicam is perfect

Live-events zoals sportwedstrijden, cultuurevenementen en zelfs colleges voor studenten beleef je het sterkst met een multicamera-productie. Bovendien is zo'n benadering perfect voor grotere producties waarbij je de timing en continuïteit onder controle wil houden, zoals bij een televisieserie.

Single-camera?

Voor kortere en eenvoudigere producties zoals interviews kan een single-camera-aanpak of vereenvoudigde versie van de multicam beter werken. Tijdens het filmen vergroot je zo de kans dat je iets opnieuw moet openemen of de belichting moet aanpassen, maar montage is zo wel een pak eenvoudiger.

 

Welke andere filmtechnieken zijn er?

Multicam video is niet de enige gevorderde film- en cameratechniek in ons arsenaal. Dankzij onze jarenlange ervaring en ruime expertise, open je ook de deur naar volgende technische hoogstandjes: