Socialmediavideo

Socialmediavideo

Je bent met je bedrijf actief op social media maar je inspanningen leveren (nog) te weinig op? Voeg dan socialmediavideo aan je marketing toe. Video op social media is 71% doeltreffender dan een tekst met afbeelding en wordt maar liefst 1200% vaker gedeeld. Nee, dat is geen typefout. 

Je bedrijf springt dus maar beter op de kar. Maar hoe zorg je ervoor dat je video opvalt in de eeuwig gevulde tijdlijn van je publiek? Daarbij helpt MOTCHA. 

Wat is een socialmediavideo precies?

Dat is een korte video die zich uitstekend leent voor brand awareness op social media. ‘Kort’ is daar het sleutelwoord, want uit onderzoek blijkt dat de ideale lengte tussen de 10 en 120 seconden ligt:
✓ Instagram: 30 seconden
✓ LinkedIn: 30 seconden – 5 minuten
✓ Twitter: 45 seconden
✓ Facebook: 10 - 30 seconden
✓ YouTube: 2 minuten 

Het is dus cruciaal dat je eerst goed nadenkt over de boodschap van je video en hoe je die kort maar krachtig kan overbrengen. Denk aan je eigen tijdlijn op Facebook, Twitter, Instagram… en aan de grote hoeveelheid informatie die daar dagelijks verschijnt. Wat doet je daar stoppen met scrollen? Video. 

Portfolio

Hoe werkt het?

We starten vanuit de socialmediakanalen die je bedrijf gebruikt en de sfeer die je daar wil scheppen. Met je videomarketingstrategie op zak bekijken we wat voor video op dit moment het best bij je brand past en gaan we aan de slag. 

De basis

Zo maak je van je video een scrollstopper:
✓ Los een probleem op
✓ Entertain
✓ Spreek je publiek persoonlijk aan
✓ Kies hyper-relevante onderwerpen voor wat je wil bereiken
✓ Time je posts slim. Het heeft geen zin om je video ‘s ochtends online te zetten als je publiek voornamelijk ’s avonds actief is op social media.
✓ Voeg opvallende visuele elementen en ondertiteling toe. 85% van de video’s wordt afgespeeld zonder geluid.
✓ Kies je beginscherm zorgvuldig

Heb je geen tijd om zelf zorgvuldig aan de slag te gaan met socialmediavideo? Overweeg dan om je socialmediavideo te laten maken. MOTCHA voorziet een doeltreffend plan dat past binnen je marketing en alle professionele knowhow om een professionele video te maken. 

De opbouw

Elke seconde telt in je video en de belangrijkste zijn de eerste drie. Je hebt drie seconden de tijd om interesse te wekken bij je publiek.  

Hoewel je video’s kort zijn, blijft het belangrijk om de aandacht tot het einde vast te houden. Dat doe je moeiteloos met storytelling. Ook jouw bedrijf heeft een verhaal. Samen vertalen het naar het kleine scherm. 

Voeg tenslotte een call-to-action of CTA toe. Neem je kijkers bij de hand en laat ze weten wat ze moeten doen. Beperk je tot één CTA per video om alles klaar en duidelijk te houden. 

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

De opties zijn eindeloos en hangen volledig af van de boodschap, de doelgroep en je bedrijf. Wat je ook in gedachten hebt, wij maken het waar. 

Welke andere marketingtools heeft mijn onderneming nodig?

Videomarketing
Video-advertenties
✓ Videomarketingstrategie 

Contact

Sta je te popelen om je verhaal te vertellen? Aan ons heb je een toegewijd publiek. Plan een babbel met een van onze experts en ontdek wat je nodig hebt.