faq

FAQ Video’s: het geheime wapen voor je digitale marketing

Delen
faq

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

Establishing Brand Authority, bevestig je merk en expertise

Vragen beantwoorden die vaak worden gesteld door huidige en potentiële klanten is een geweldige manier om hen oplossingen voor hun problemen te bieden, ze naar je website te leiden én hen zo aan je merk te binden.

Als je de vragen kent die je klanten beantwoord willen zien, moet je ervoor zorgen dat jouw merk gevonden wordt bij het zoeken van antwoorden op die vragen.

Door die vragen te beantwoorden op een effectieve en toegankelijke manier, kweek je een vertrouwensband met je klant en vergroot je zo ook de loyaliteit van je klant. Door brand authority te vestigen, zet je jezelf neer als een expert in je vakgebied en onderscheid je je van de concurrentie.

Ook bij MOTCHA maakten we een video over bepaalde veelgestelde vragen, in dit geval: wat is een bumper?

Educating Your Audience, help je bezoekers op weg

Het internet en de sociale media staan bol van allerlei soorten video’s, toch is het niet evident om een video te vinden die van begin tot eind boeiend is en tegelijk een educatieve waarde heeft.

Dit is dan ook je kans om je als bedrijf te onderscheiden. Als je FAQ-video's voor jouw merk maakt, beantwoord je de vragen waar je beoogde klanten misschien mee zitten en ben je de concurrentie een stap voor.

Door video's te maken die vragen behandelen en beantwoorden, verlicht je de zorgen van de klanten. Als je inhoud biedt die relevant is voor hen, worden ze gestimuleerd om meer te leren over je bedrijf door naar je website te gaan voor meer informatie.

Die video's zijn dan ook een geweldige kans om op een kwalitatieve manier het verkeer op je website te verhogen. Tegen de tijd dat ze contact met je opnemen, hebben ze al een idee van de problemen die ze opgelost willen zien en hoe jij daarbij kan helpen. Dat bespaart tijd, omdat ze al weten dat jij een potentieel goede partner voor hen bent met oplossingen voor hun vragen en noden. Met je FAQ heb je zo al een deel van de customer journey begeleid en je potentiële leads met je expertise al richting je bedrijf of dienst gestuurd.

Overwerkte helpdesk?

FAQ door middel van video vermindert bovendien het werk van je klantendienst. Volgens Hubspot, vertrouwt 47% van de bedrijven op video content om de vele vragen via telefoon en mail te verminderen. Wanneer je een duidelijke, beknopte video hebt die de vraag van een klant beantwoordt in plaats van louter tekst, hoeven klanten je inbox niet langer te overspoelen met hun (vaak zeer vergelijkbare) vragen.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

Visuele communicatie

Mensen lezen minder en kijken meer, zo ook jouw klanten!

Video geeft je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk oplossingen te communiceren naar je klanten toe. Door vFAQ-video’s te maken, geef je ze wat ze willen.

video vs tekst infographic

Ga mee op de 'How To'-golf

Uit een recente studie van Search Engine Island blijkt dat zoekopdrachten naar "how-to's" op YouTube elk jaar met 70% toenemen. Dat wijst er niet alleen op dat het toevoegen van 'how-to' aan je titel en beschrijving de SEO-waarde van de inhoud verhoogt, maar het geeft ook aan dat gebruikers steeds meer vertrouwen op deze zoekmethode - het invoeren van 'how-to' in YouTube om antwoorden te vinden - om antwoorden te krijgen. Bovendien bieden FAQ-video's je een manier om verse multimedia-inhoud aan je site toe te voegen - wat altijd een voordeel is voor je SEO, ongeacht of het begint met 'How to'.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

Analysemogelijkheden

Video legt waardevolle gegevens vast. Een van de nuttigste aspecten van het integreren van video in je contentstrategie, is de mogelijkheid om gegevens van kijkers vast te leggen en te analyseren. Je ziet niet alleen welke FAQ-video's het meest bekeken worden, maar  bijvoorbeeld ook waar ze eventueel afhaken in de video. 

FAQ metrics

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>

Twijfel je nog?

Door FAQ-video's over je bedrijf of producten aan te bieden, zien toekomstige klanten ook  de informatieve kant van het aanbod van je bedrijf. Klanten zullen altijd vragen hebben of meer informatie wensen, maar door FAQ-video's te maken, win je het vertrouwen van je publiek en verklein je de stap naar je bedrijf.

 Weet je niet goed hoe eraan te beginnen of heb je hulp nodig bij het bedenken en maken van FAQ-video’s voor je bedrijf? Contacteer ons vrijblijvend en ontdek wat MOTCHA voor jou kan betekenen!

Contacteer ons