5 video’s die elk bedrijf nodig heeft!

Je wil je bedrijf, dienst of product laten opvallen. Maar je bent niet alleen. Of je nu diensten of goederen verkoopt of promoot, de uitdaging is voor beide hetzelfde. Hoe ga je jouw boodschap de wereld insturen, laten weten wie jij bent en de aandacht van potentiële klanten trekken en houden? De beste marketingtool op dit ogenblik is ongetwijfeld video. Webpagina’s met video content converteren aan een hogere ratio dan die zonder.

Wat zijn de 5 video’s die elk bedrijf nodig heeft: productvideo, bedrijfsvideo, testimonial, explainer en videoadvertenties.

Laten we kijken waarom.

Google onderzoek wees uit dat de aandachtsspanne van de gemiddelde surfer 8 seconden is. Ben jij nog aan het opletten?

De aandachtsspanne van een online lezer is tegenwoordig lager dan die van een goudvis.

Een boeiende video houdt de aandacht vast van begin tot eind. Het zorgt ook voor snellere conversies door leads vroeger en beter te informeren en van je kennis te overtuigen.

Maar wij hoeven jou niet te overtuigen.
De data spreken voor zich.

 GOOGLE en Forbes facts & figures rond online videogebruik in 2020.

Nu je overtuigd bent van de impact van video laten we kijken welke video’s voor je bedrijf van toepassing zijn. Hier zijn de 5 meest aangewezen video’s

1. Bedrijfsvideo

Een bedrijfsvideo is de dramatische entrée die je altijd wou. Je merk, verhaal, persoonlijkheid en filosofie stel je allemaal in de spotlight. Voeg er zelfs testimonials van klanten en medewerkers aan toe voor die persoonlijk toets. Zorg dat jij bepaalt hoe je klanten je zien: met een goede bedrijfsvideo stuur jij jouw imago! Vertel zelf je verhaal.

Enkele tips:

Wees persoonlijk! Je merk is je persoonlijkheid en je wilt direct contact met je publiek. Wees persoonlijk en vertel een betekenisvol verhaal. In video kan je ook mooi je huisstijl en tone of voice meegegeven. Maak duidelijk waarvoor je staat en hoe jij het aanpakt.

Ben je zelf het gezicht van het bedrijf of heb je een enthousiaste medewerker die het verhaal goed kan vertellen? Haal ze voor de camera. Heb je die niet in huis, ga voor een vlotte spreker met een goede intonatie. Iemand die je ideale klant weerspiegelt. Hij of zij moet in een vingerknip de kijker kunnen overtuigen.

Benadruk je sterktes! Bestaat je bedrijf al jaren? Of ben je net die nieuwkomer die ze in de gaten moeten houden. Beslis waar je sterkte ligt en breng die boodschap over in de video. Benadruk je unique selling proposition en wat je onderscheid van de anderen.

Hou het kort! In amper 3 seconden beslist een surfer of hij je video zal uitkijken. Grijp de aandacht snel en vertel een kort en krachtig verhaal. Je missie en doel zal hij zeker nalezen nadat je hem via video naar je site hebt gelokt.

 

2. Productvideo

Wanneer een potentiële koper nog in de zoekfase zit, heeft hij een grote honger naar informatie. Zijn aandachtsspanne is in dat stadium ook groot. Hij wil ‘the big picture’ alvorens hij de beslissing neemt voor je product of dienst te gaan. Het is dan ook belangrijk je boodschap en de toon juist te hebben. Zorg ervoor dat een productvideo als betrouwbare informatiebron overkomt en niet gewoon een zoveelste reclamespot is.

Een productvideo is een topmiddel om die prospect over de lijn te trekken. Beantwoord de vraag waar ze nog mee zitten. Neem de twijfel weg. Overtuig die lead van het gebruiksgemak van je product of dienst en vergroot de kans dat ze voor je kiezen.

In luttele minuten kan je een overtuigende pitch geven. Ga niet te veel in detail maar benadruk het gebruiksgemak, toon hoe je dienst of product zijn doel bereikt en wat het resultaat is. Met enkele sterke grafische elementen kan je de boodschap professioneel overbrengen.

 

3. How-To | Explainer | Tutorial video’s

One-minute-hacks waren in 2019 de meest bekeken video’s op social media. Maar je kan niet alles zo kort en bondig illustreren. Voor een complexer item of verhaal is een goede explainervideo aangewezen. Het zet je instructies om in beeld en kan een mooie aanvulling betekenen voor die productvideo.

Deze video kan je zeker zelf opnemen met de smartphone. Maar voeg in post-productie die professionele look-and-feel toe, gebruik telkens dezelfde setting, intro en outro. Ga eventueel voor een voice-over. Met een beetje design zorg je ervoor dat je tutorial eruit springt tussen alle anderen. Zo gooi je hem met trots op YouTube.

Soms is de boodschap moeilijk in beeld te brengen. Dan kan je kiezen voor een animatievideo. MOTCHA stelde zich zo voor aan het grote publiek.

 

4. Testimonial

Social media draait om sociale interactie. Mensen willen mensen zien. Dat bedrijf? Wie werkt daar? Wie zijn die medewerkers. Maar testimonials sprokkel je niet alleen intern.

Geef ook een platform aan je klanten. Een tevreden zaakvoerder zijn verhaal horen is overtuigender dan een logo zien onderaan de homepage van een website. Haal zelfs die stagiair voor de camera.

Je zal zien dat het sympathie opwekt en elke stakeholder zal bekoren. En die visuele getuigenissen kan je binnen elk departement of elke stap van de customer journey aanwenden: van employer branding tot client retention!

 

5. Videoadvertenties

Word gezien waar iedereen kijkt!

Video leent zich perfect om je te onderscheiden op social media. Video advertising mag dan ook niet ontbreken in je huidige mediastrategie en -marketing. Met videoadvertenties kun je de bekendheid van je merk vergroten. Let wel, elk platform heeft zijn eigen formaat en eigen vorm van communiceren. Stippel duidelijk het plan uit en maak genoeg advertenties en afgeleiden. Zorg voor duidelijke call-to-actions en een goede online opvolging met dedicated landingspagina’s.

Hergebruik gerust content uit je product- en bedrijfsvideo! Maar zorg voor een duidelijke, kort en krachtige boodschap. Je krijgt maar 1 kans op een eerste indruk!

Bonus: Pitch

Gezien je al zover geraakt bent, gooien we er een bonus video bovenop: de pitch.

Het zijn de aandachtstrekkers van de videowereld. Een goeie pitch kan je conversieratio verhogen, je e-mailmarketingresultaten verbeteren en zelfs een leuke kick-off zijn voor je live of webinarpresentaties.

In het ‘Mad Men’ tijdperk deden vertegenwoordigere hun “elevator pitch”: de interesse voor je dienst, product of bedrijf opwekken in luttele seconden. Voor pitchvideo’s is een lengte van 30-40 seconden ideaal. Keep it short, keep it snappy! Met een goed geschreven script en een mooi design breng je jouw boodschap over voor die liftdeuren opengaan!

Een goeie elevator pitch slaagt erin de interesse voor je dienst, product of bedrijf op te wekken in luttele seconden.

Video werkt!

Daar zijn wij heilig van overtuigd. Met deze 5 tips ben je al op de goede weg, maar stop daar niet! Video leent zicht tot zo veel meer: employer branding, corporate branding, vlogs, rondleidingen, behind the scenes, aftermovies, sfeerreportages, receptvideo’s, onboarding, veiligheidsinstructies, rekruteringsvideo’s, live streaming, webinars,…

Heb jij nood aan een video, steun bij jouw videomarketing? Kies dan voor een betrouwbare partner! Boek nu online je verkennend gesprek (zie kalender rechts onderaan) en dan gaan we samen van start met video!

Zin om inspiratie op te doen? Check dan zeker dat MADEBYMOTCHA youtube kanaal!