Dronecamera’s zijn tegenwoordig zodanig gebruiksvriendelijk en wendbaar dat je zonder al te veel moeite spectaculaire beelden kan maken. Je krijgt steevast beelden met een zeer hoge visuele kwaliteit. Een ander perspectief biedt daarnaast verrassende inzichten. Zo kan je met een drone niet alleen spectaculaire luchtbeelden maken, het leent zich ook uitstekend tot meer dynamische videografie (denk maar aan events of sportwedstrijden).
Opnames met een dronecamera geven dus gegarandeerd een extra dimensie aan je bedrijfsfilm. Kijkers kunnen in één oogopslag zien hoe je terrein en de omgeving eruitzien. Dronebeelden geven dan ook een veel completer beeld van je bedrijf dan opnames vanop de grond.
Vergeet ook niet dat dronebeelden mooie foto’s opleveren, die je kan gebruiken voor verschillende soorten afgeleide communicatie (website, mailing of social media).
Zit je met een bepaald budget? Dan kunnen we ook zonder problemen opnames van een dronecamera aanleveren of verwerken in een bedrijfsfilm die vanaf de grond gefilmd werd, puur om voor afwisseling te zorgen.
Zelfs als luchtbeelden niet noodzakelijk zijn om een overzicht te geven van je bedrijfsterrein, is het de moeite om met dronebeelden te werken. Je creëert namelijk een wauw-effect, mensen zullen blijven kijken en nog belangrijker: de video zal blijven hangen achteraf. Je brengt je verhaal met net dat ietsje meer.
Sfeer speelt een belangrijke rol bij merkbeleving en dat is net wat je wil uitstralen met een bedrijfsvideo. Video is ideaal om die sfeer over te brengen, want je combineert beeld, geluid en tekst waardoor je ook bepaalde emoties kan oproepen.
Met spectaculaire luchtbeelden van een dronecamera heb je de kans om daar nog eens een extra dimensie aan toe te voegen. De visie die je uitstraalt door met luchtbeelden te werken is niet min: groots denken, oog hebben voor het totaalplaatje, de zaken vanop een afstand bekijken, … En dat zullen je kijkers niet zomaar vergeten.
Niet iedereen mag zomaar de lucht in met zijn of haar dronecamera. Het is om te beginnen van belang dat de dronepiloot op een veilige en verantwoorde manier vliegt. De Belgische wetgeving is er dan ook naar: als piloot ben je onderworpen aan de strenge luchtvaart- en privacyregelgeving. Zo moet je rekening houden met gereglementeerde vlieghoogtes en -zones en moet je tijdig een aanvraag indienen om te mogen vliegen. Laat dat je uiteraard niet tegenhouden, maar hou er dus rekening mee dat we niet van vandaag op morgen met onze drone in de lucht kunnen hangen.
MOTCHA heeft een gelicentieerde dronepiloot in huis, opgeleid om te weten wat er kan en mag met een drone. Wij zorgen dan ook voor de nodige aanvragen binnen en buiten en attesten opdat we helemaal volgens het boekje kunnen vliegen voor jou!