Video editor aan het werk

Maak het verschil met een professionele videomontage!

Delen

"Hele dag opnames gemaakt voor onze bedrijfsfilm. Nu nog een beetje knippen en plakken en dan zijn we er wel, toch?"

Wel, niet helemaal.

De kracht van een goede videomontage mag namelijk niet onderschat worden.

Het maakt van je opnames een verhaal met sfeer en uitstraling die bij je huisstijl en boodschap past

Het videobewerkingsproces is een creatief proces. Eén waarbij de videomonteur nauw samenwerkt met de klant. De klant weet namelijk als geen ander wat de video moet uitstralen.

Een succesvolle video valt of staat dus met een goede, creatieve videomontage. 

Video editor aan het werk

Muziek ter ondersteuning van je video

Muziek is een heel belangrijk onderdeel van videomontage. De muziek die je gebruikt, bepaalt voor een groot deel de sfeer van een video.

Muziek kan ervoor zorgen dat bepaalde beelden in je video benadrukt worden. Het is ook het ultieme instrument om de emotionele connectie te maken met de kijker.

De keuze van de juiste muziek is dus van essentieel belang, maar daar stopt het niet.

De muziek moet ook perfect getimed worden op de beelden die men te zien krijgt. Een verkeerde timing kan de hele sfeer tenietdoen. Het is dus belangrijk dat beeld en geluid elkaar ondersteunen en versterken.

Naast muziek, kan er ook gewerkt worden met andere vormen van audio. Zo kan de audio van de opname zelf gebruikt worden of kan er gekozen worden om te werken met een voice-over.

Voice-over

Video editor voiceover audiobooth

Aanpassingen aan snelheden van de beelden

Mensen zijn snel afgeleid, dat geldt ook voor het kijken van video’s.

Een film bestaat nooit uit allemaal beelden van dezelfde snelheid. Ook voor bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, is het belangrijk dat er gewerkt wordt met verschillende snelheden van beelden.

Je kunt tragere beelden bijvoorbeeld gebruiken om op te bouwen naar snellere beelden. Dit houdt de video dynamisch en maakt de kans veel groter dat mensen blijven kijken.

In een social media video kan je nét veel informatie in die eerste seconden stoppen.  In 3 seconden beslissen surfers of ze jouw video – te midden alle anderen - wel of niet bekijken. Hun aandacht snel vatten is daar essentieel.  

Aftelklok 3 seconden

Ondertiteling

Indien je video geschikt moet zijn voor mensen van verschillende nationaliteiten, kun je tijdens de videomontage ondertiteling toevoegen.

Dit laat je toe om dezelfde video te gebruiken voor verschillende doelgroepen.

Wist je dat 80% van social media video’s zonder geluid bekeken worden? Ondertitels vervangen hier dus de boodschap die je met voice-over of muziek wil overbrengen.

Belangrijk bij het gebruik van ondertiteling is de timing. Niets is zo vervelend als ondertiteling die te vroeg of te laat komt.

Animaties

En dan zijn er nog eindeloze mogelijkheden met animatie.

Door animatie te gebruiken in je video, kun je een extra dynamiek creëren:

Klapper slate clipper
Te veel animatie graphics

Een video laten opnemen door ons of zelf aan de slag gegaan?

In beide gevallen helpen we je graag verder met de videobewerking. Onze videomonteurs hebben jarenlange ervaring en maken samen met jou de beste video voor je doelgroep en leveren ze aan in de verschillende formaten die je nodig hebt voor jouw video content strategie.

Social media overzicht