Video-advertentie

Video-advertentie

Op zoek naar een manier om meer naamsbekendheid, websitebezoekers of klanten te krijgen? Of wil je een nieuw product promoten? Met video-advertenties grijp je meteen de aandacht en overstijg je concurrentie

Wat is een video-advertentie precies?

Een video-advertentie of video ad is een reclameboodschap in de vorm van video die voor, tijdens of na andere videocontent afspeelt. Dat heet instream video-advertising.  

Outstream video’s, daarentegen, zet je in buiten de videospelers om en die staan bijvoorbeeld tussen de tekstblokken van een nieuwsartikel.   

Uiteraard zijn er ook de social ads, video-advertenties die je heel gericht kan plaatsen op social media en online toepassingen. 

Hoe werkt het?

Dankzij de krachtige combinatie van beeld en geluid is video het ideale format om in korte tijd een band te ontwikkelen met je doelgroep. Vier van de vijf kijkers herinneren zich je video over een maand nog.   

Een impactvolle advertentie grijpt de aandacht vanaf de eerste seconde, houdt het kort en heeft een duidelijke call-to-action. Ons creatief team staat klaar om je daarbij te helpen, welke vorm je ook kiest:
✓ animaties
✓ opnames in onze studio’s of op locatie
✓ gevorderde film- en cameratechnieken  

Portfolio

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

Met muziek, animaties, logo’s, tekst, knip- en plakwerk voegen we emotie toe en wekken we je verhaal tot leven. We leveren je video-advertentie aan in het nodige formaat om je doel te bereiken

De mogelijkheden voor video-advertenties verschillen van kanaal tot kanaal. Je stemt je kanaal ook af op je doelgroep, waardoor je meteen ook de vormen video-advertentie van dat kanaal kiest.  

Klinken sommige van de benamingen voor video-advertenties je niet bekend? Dat is normaal. We begeleiden je in de keuze van de juiste soort zodat je zeker bent van het resultaat. 

Een kort overzicht:
YouTube: enorme variëteit - instream, outstream, bumper ads, discovery ads, masthead ads. Brede doelgroep, afhankelijk van interesses.
Facebook: heel gerichte targeting, effectiefst bij 30+
Instagram, Snapchat, Tiktok, Pinterest: jongere doelgroep, overwegend vrouwelijk
LinkedIn: professioneel publiek 

Welke andere video’s helpen mijn onderneming?

Niet enkel video-advertenties passen in je plan, er zijn ook andere manieren om video in je rechtstreekse marketing te integreren. Leer meer over videomarketingstrategie op deze pagina’s:
Socialmediavideo
✓ Videomarketingstrategie 

Contact

Wie wil jij bereiken met je video-advertentie? Plan nu je vrijblijvende babbel met een van onze experts om je ideeën te bespreken.