Employee training video

Employee training video

Goed opgeleid en gemotiveerd personeel is goud waard. Daarom wil je er ook voor zorgen dat ze de kans krijgen nieuwe vaardigheden te leren, zich verder te ontplooien en specialisten te worden in hun vak. Spaar tijd, geld en moeite uit door niet telkens een trainer of personeelslid dezelfde les opnieuw te laten geven, maar een kwalitatieve employee training video uit de kast te halen. 

Wat is een employee training video precies?

In een employee training video krijgt een nieuw teamlid een opleiding of een stuk van een opleiding via video. Vaak tonen training video’s een lesgever die praktische uitleg geeft of rollenspellen tussen klant en medewerker.

In employee training video’s laat je je meest ervaren medewerkers aan het woord om hun ervaring te delen, zonder hen af te leiden van hun gewoonlijke takenpakket. Je ster-trainers sparen veel tijd en dus geld uit met dergelijke efficiënte video’s terwijl je steeds dezelfde hoogkwalitatieve training garandeert.

Bovendien krijgen je nieuwe medewerkers zo ook aangename en boeiende lessen. De vernieuwende manier van training is duidelijker dan puur theoretische ondersteuning, maakt informatie gemakkelijker te verwerken én is gemakkelijk opnieuw te bekijken. Nieuw talent krijgt zo alles sneller onder de knie.

Hoe ziet het eindresultaat er dan uit?

Op het einde van ons traject samen krijg je een afgewerkte employee training video die helemaal bij je past:
duidelijke en heldere uitleg die je steeds kan hergebruiken
branded video exclusief voor jouw onderneming
efficiënte manier van lesgeven met oneindige mogelijkheid tot herhaling en bijscholing
goedkopere manier van trainen omdat je ster-medewerker of -trainer zijn of haar grondige kennis en vaardigheid eenmalig via video kan overbrengen 

Hoe werkt het?

Van de eerste tot de laatste stap gaan we samen aan de slag voor je perfecte employee training video. Bij dit soort video speel jij de belangrijkste rol dankzij je grondige kennis van je onderneming. Daaruit vertrekt alles.  

De basis

We bekijken samen:
✓ hoe interne procedures, processen en handelingen van naaldje tot draadje verlopen in de praktijk
✓ welke informatie beginnende, gemiddelde en gevorderde medewerkers nodig hebben
✓ welke lesmethodes het nuttigst zijn voor de kennis die we willen delen: rollenspel, instructievideo, gamification...
✓ welk materiaal uit je bedrijf we nodig hebben
waar in je bedrijf of op welke afdeling we het best gaan filmen 

De opbouw

Met een basis van duidelijke processen en helder inzicht in hoe je employee training video eruit moet zien, gaan we meteen aan de slag.
✓ We komen ter plaatse of bieden faciliteiten aan voor een film die perfect bij je past,
✓ schrijven samen met je trainer een script over de informatie die in de film hoort,
coachen je trainer in hoe te presenteren voor de camera om het meeste uit hun talent te halen en
✓ gaan procesmatig te werk om alles helder en logisch te monteren.

Het resultaat

Dankzij een grondig stappenplan als basis en transparante communicatie tijdens het productieproces krijg je gegarandeerd de perfecte duurzame employee training video voor je nieuwe medewerkers. 

Bovendien maak je gemakkelijk gerelateerde videoreeksen of snel te herbekijken snippets voor diepgaande en toegankelijke opleidingen. 

Welke andere video’s heeft mijn onderneming nodig?

Niet alleen voor je personeel, maar ook voor je klanten of doorheen je hele marketingstrategie zet je bedrijfsfilms slim in.
Beursvideo
Recruitment video
Brand video
Veiligheidsvideo
Employer branding video 

Contact

Staat je personeel te springen om bij te leren? Klaar om hen efficiënt en kwalitatief op te leiden? Krijg dan vrijblijvend advies tijdens een persoonlijke babbel met een van onze experts.

Tot snel!